Üdvözöljük a Humán Terápia Centrumban!

Érszűkülete van, fáradékony, zsibbadnak a lábai? Éjjel felébred a vádlifájásra? Hidegek, elszíneződtek a végtagjai? Esetleg szédül, vagy gyakran gyötri a fejfájás??? Akkor jöjjön el a HUMÁN TERÁPIA CENTRUMBA, ahol kitisztítjuk az érrendszerét.
Ön is megérdemli, hogy egészségesen éljen!

Állapotfelmérés:    18.000Ft/fő.

A vizsgálatokat végzi:

Dr. Cserényi László érsebész főorvos
Dr. Raskó Endre érsebész főorvos

SONOMAT és BEMER kombinált kezelések igénybe vehetők a fizikai közérzet javítására és terápiás célokra!

Bemer 3000 készülék bérelhető!bemer készülék

Bemer készülék:

BEMER KÉSZÜLÉK ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI

1. Általános hatás:

Az egész test oxigénellátása és vérellátása javul. Ez pozitívan befolyásolja az anyagcserét és az immunrendszert, javul a legyengült fizikai állapot és a hangulati élet zavara.

2. A csontrendszerre gyakorolt hatás

Csontanyagcserére gyakorolt pozitív hatásait számos tudományos vizsgálat bizonyítja. Főleg a gyulladásgátló enzimek és az ún. javítófehérjék aktiválódnak, illetve a csontszerkezetben különösen nagy jelentőségű kálcium anyagcsere szabályozása javul. Mindezen túl csökken a szövet látens túlsavasodása, mely egyébként minden gyulladásos reumatikus megbetegedés gyakran alábecsült kísérő jelensége. A bemutatott faktorok összhatásán keresztül csökken a gyulladásos tevékenység, enyhülnek a fájdalmak és a betegség lefolyása pozitív irányt vesz.

Az alábbiakban felsorolt tudományosan igazolt hatások segítségével a BEMER terápia hozzájárulhat az általános közérzet legkülönbözőbb paramétereinek stabilizálásához ill. javításához, és jelentősen hozzájárul a fibromyalgia kezeléséhez.

- A mikrocirkuláció működési állapotának pozitív befolyásolása, és az oxigén felvétel növelése a kapilláris szövetben.

- A protein bioszintézis pozitív befolyásolása (javító proteinek)

- A mikrohaemodinamikus feltételek javítása az első szintű immunológiai folyamatok számára, és ezáltal a test védekező mechanizmusainak indirekt erősítése

- Kedvező hatás a vegetatív idegrendszerre

A BEMER terápia a javuló vérkeringés és a nagyobb oxigénkinyerés által optimálja a sejtek saját energiatermelését (ATP) és ezzel hozzájárul a sejtanyagcsere szabályozásához az egész szervezetben. Az érintett alkalmazók számára széleskörűen támogatja és aktiválja a szükséges gyógyulási folyamatokat átfogó és univerzálisan alkalmazható terápiaként, valamint hatékonyan támogatja és felerősíti a bevált klinikai kezelési koncepciókat.

A BEMER terápia alkalmazása krónikus fáradtság szindróma esetén (Chronic-Fatigue-Syndrom, angol)

Krónikus fáradtság szindrómának egy súlyos szellemi és testi kimerültség klinikailag bizonyított, tisztázhatatlan állapotát nevezik.

A jellegzetes tünetek az állandó, bénító kábultság, a koncentrációs képesség jelentős zavarai, érzészavarok, valamint többszörös fájdalmas állapotok a fej, a nyak, a nyirokcsomók, az izmok, ízületek stb. területén. Mivel a panaszok nagyon aspecifikusak és sok különböző kórkép tüneteként is értelmezhetők, ezért elengedhetetlen a gondos diagnosztikai kivizsgálás, egy meghatározott diagnosztikai eljárás szerint.

A CFS páciensek általában permanens immungyengeséget mutatnak és a különböző terhelések hatására, mint a stressz, az erős testi terhelés vagy akár gyógyszerek bevétele, erős betegségre való hajlam jellemzi őket.

A BEMER 3000 - terápia hatása reumás megbetegedéseknél

Általánosságban elmodhatjuk, minden reumás megbetegedésnél fennáll az anyagcsere sokrétű károsodásának veszélye főként az érintett szövetben. Ez a károsodás kölcsönhatásban áll a kórkép súlyosságával.

A biológiai vagy klinikai orvostan más módszereivel együtt gyakran sikerül a BEMER - terápia pulzáló mágneses tereivel a zavart anyagcsere javításán túl nem csak a tünetek enyhítése, hanem a betegség egész lefolyásának pozitív befolyásolása.

Különösen fájdalmas és aktívan gyulladt artrózisnál a BEMER terápia bioenergetikai és metabólikus hatásaival csökkentheti a gyulladást és ezzel enyhítheti a fájdalmakat. Az ízületi porc további leépülése ezáltal lelassul és kedvező esetekben az un. "reperaturproteinek" aktiválásával kiváltható a porc regenerálódása. Komoly sorvadásos vagy krónikus gyulladással járó reumás megbetegedéseknél mindig szükséges a hosszantartó terápia. Ismerünk eseteket, ahol a lassú javulás egy egész éven át tartott, alacsony frekvenciával pulzáló mágneses mezővel történő terápia alkalmazásával. Ismertek a pulzáló mágneses mező pozitív hatásai a csontok anyagcseréjére és a teljes törzsre valamint a mozgásrendszerre, alapvető hatásmechanizmusai számtalan tudományos vizsgálattal bizonyítottak:

Mindenek előtt szabályozza az ásványianyagcserét főként kálciummal, mely nagy szerepet játszik a csontok felépítésében és az izmok működésében.

Az anyagcsere általános aktiválásával a BEMER terápia elősegíti a szövetekben lerakódott savak kiürítését. Mint már említettük megfelelő dietetikus és gyógyszeres kiegészítés szükséges.

Emellett gyulladás gátló hatású enzimeket aktivál és a már említett "reperaturproteinek" termelődését felélénkíti. Ezeknek a proteineknek nagy jelentőségük van a különböző szövetekben végbemenő regenerálódási folyamatoknál.

További fontos pont az immunrendszer stabilizálása, mely a krónikus gyulladással járó folyamatok során mindig károsodik. Itt a pulzáló mágneses mező hatása különböző szinteken érzékelhető (pl. makrofágok, T-limfocoták aktiválása, antitestecskék képzése és az autoimmun reakciók enyhítése) ezáltal növeli a test öngyógyító erejét. A vérellátottság javulásának és a vegetatív idegrendszer harmonizálásának főleg az izommerevség kezelésénél van jelentősége, pl. a gerinccsigolyáknál és a vállövnél. Központi és periférikus hatásokkal harmonizálja a hormonháztartást, mely kedvezően hat éppúgy az általános közérzetre mint a csontok anyagcseréjére.

Pulzáló elektromágneses mezők alkalmazása a törések gyógyításában, a fizikai traumák kezelésében, osteoporózisnál

Fájdalom, duzzanatok, bőrelszíneződések és olykor csökkent működés a traumák legnyilvánvalóbb tünetei, és kétséges esetben orvosi vizsgálattal kell tisztázni hátterüket. Az elektromágneses mezők következő hatásai jelentősek a csonttörések és traumák, osteoporózisnál : Általános hatások:

- javul a vérellátás

- növekszik a vérben az oxigénkoncentráció

- javulnak a véráramlás paraméterei szabályozza a sejtek általános anyagcseréjét

- javítja a sejtek működését, differenciálását és regenerációját

- javítja a sejtek szabályozását, egymás közötti kommunikációját és koordinációját

Mozgatórendszerre, illetve fizikai traumákra gyakorolt hatások

- A piezoelektromos hatás utóélménye, a csontok növekedését és strukturálódását irányító legkisebb villamos feszültségek indikálása.

- Ásványanyag, főként kalcium anyagcsere szabályozása, ami a csontszövetek felépülése és az izomzat működése szempontjából rendkívül fontos.

Mikrokeringés javítása a sérült szövetben, elősegíti a savak és az anyagcsere-végtermékek kiválasztását.

Callusképző sejtek stimulálása.

Az úgy nevezett "helyreállító proteinek" és gyulladáscsökkentő enzimek aktiválása, ezek elősegítik a sérült szövet mielőbbi regenerációját.

A BEMER 3000 -el optimálisan végezhető elektromágneses mező terápia egy olyan átfogó kezelési mód, amely nemcsak a vér- és oxigénellátást javítja, hanem általánosan az egész anyagcserére is serkentőleg hat. A hagyományos és alternatív orvoslás más módszereivel együtt sokszor eredményesen enyhíti a tüneteket és a betegség egész lefolyására pozitív hatást fejt ki.

A szklerózis multiplex és a BEMER terápia alkalmazása

A szklerózis multiplex kezelésénél az elektromágneses mezők következő hatásainak van nagy jelentősége:

Általános hatások:

- javul a vérellátás
- növekszik a vérben az oxigénkoncentráció
- javulnak a vér áramlási tulajdonságai
- általánosságban szabályozza a sejtekben az anyagcserét
- javul a sejtek működése, differenciálása és újraképződése
- javul a sejtek egymás közti szabályozása, kommunikációja és koordinációja
A SM-szel összefüggésben az immunrendszerre és az általános közérzetre gyakorolt potenciális hatások
Javul az izomzat és a szövetek vérellátása, segít a merevedéseket ellazítani, a gyulladásos folyamatokat csökkenteni; ezek görcsöknél és bénulásoknál fontos hatások a neurotransmitter és vivőanyagok, gyulladásgátló enzimek aktiválásával és az immuntestképződés növelésével és nagy falósejtek tevékenységével szabályozza és stabilizálja az immunrendszert
szabályozza a melatonin képződést, a melatonin többek között elősegíti az alvást, antidepresszáns hatású és elősegíti a sejtek regenerálódását
a neurotransmitterek aktiválása javítja az idegimpulzusok átvitelét
Az olyan elektromágneses mezős terápia, amely a BEMER 3000 optimálisan végezhető, egy összetett terápiás módszer, amely nemcsak az izomzat és az idegszövetek vér- és oxigénellátását javítja, hanem az egész szervezetben hozzájárul a sejtek anyagcseréjének szabályozásához is.

Általános alkalmazási javaslat szklerózis multiplexnél

- Két-háromszor naponta: alkalmazás a matracon, az alaptervnek megfelelően (lásd felhasználási útmutató)

- Lefekvés előtt: matrac egyes intenzitási fokozattal.
Egy Európára kiterjedő orvosi alkalmazási tanulmányban az AFB vezetésével dokumentálták, és dokumentálják a BEMER 3000 terápiás rendszer elektromágneses mezőjének emberre gyakorolt hatását. Összesen 1116 jegyzőkönyvet vettek fel, mivel a részvevő betegek jó része több kórképben is szenved, 2031 eset adódott. Nyolc hetes átlagos terápiaidő és 14 / 223 jegyzőkönyvezett eset mellett (a bemutatott részletre vonatkozóan), a következő eredményeket állapították meg.

Egyedi megfigyelések amellett szólnak, hogy hosszú távú terápia mellett a rohamok gyakorisága és erőssége csökkenhet, a betegség lefolyása enyhülhet és javulhat az általános közérzet.

A BEMER terápia alkalmazása Parkinson-kór esetén

A Parkinson-kór a leggyakoribb időskori neurológiai betegség. Az agy bizonyos területeit érinti, melyben a lassan előrehaladó sejtdegeneráció a substantia nigra-ban a dopamin -t termelő neuronok hiánya alakul ki.

A BEMER terápia a vérkeringési paraméterek javítását és a természetes önszabályozó mechanizmusok széleskörű támogatását szolgálja. Az alábbiakban felsorolt tudományosan igazolt hatások segítségével a BEMER terápia hozzájárulhat az általános közérzet legkülönbözőbb paramétereinek stabilizálásához ill. javításához, és jelentősen hozzájárul az M. Parkinson komplementer kezeléséhez.

- A mikrocirkuláció működési állapotának pozitív befolyásolása, és az oxigén felvétel növelése a kapilláris szövetben.

- A protein bioszintézis pozitív befolyásolása (javító proteinek)
- A mikrohaemodinamikus feltételek javítása az első szintű immunológiai folyamatok
számára, és ezáltal a test védekező mechanizmusainak indirekt erősítése
- Kedvező hatás a vegetatív idegrendszerre
A BEMER terápia a javuló vérkeringés és a nagyobb oxigénkinyerés által optimalizálja a sejtek saját energiatermelését (ATP) és ezzel hozzájárul a sejtanyagcsere szabályozásához az egész szervezetben. Az érintett alkalmazók számára széleskörűen támogatja és aktiválja a szükséges gyógyulási folyamatokat átfogó és univerzálisan alkalmazható terápiaként, valamint hatékonyan támogatja és felerősíti a bevált klinikai kezelési koncepciókat.

A készüléket 1 hónapra lehet kikölcsönözni, melynek az ára 70.000Ft/hó.